اولین کشتی هوشمند تاریخ با موفقیت از اقیانوس اطلس عبور کرد

اولین کشتی هوشمند تاریخ با موفقیت از اقیانوس اطلس عبور کرد

کشتی ProMare که با هوش مصنوعی توسعه یافته است توانست از روی اقیانوس اطلس عبور کند. البته نه به صورتی که برنامه ریزی شده بود! این کشتی که سیستم هوشمند آن توسط IBM ساخته شده است توانست در 5 ژوئن 2022 با عبور از اقیانوس اطلس به کانادا برسد.

اقیانوس ها بیش از 70 درصد سطح زمین را پوشانده است و 97 درصد از آب آن را شامل می‌شود. اقیانوس ها آب‌و‌هوای زمین را تنظیم می‌کند و به عنوان عنصر مهم گرما و کربن اضافی زمین را کنترل می‌کند. در نتیجه محافظت کردن از آنها بسیار اهمیت دارد و برای این محافظت از آن نیاز داریم آن‌را درک کنیم و برای درک آن نیاز داریم اطلاعات بیشتری از آن داشته باشیم.

کشتی خود گردان Mayflower با هدف تحقیقات علمی برروی اقیانوس با جمع‌آوری اطلاعاتی شامل نمونه های صوتی، مواد مغذی، دما و آب‌و‌هوا و میزان زباله های دریایی شروع به حرکت کرد. پروژه این کشتی توسط مجموعه تحقیقات دریایی ProMare هدایت می‌شود و توسط IBM، سیستم هوش مصنوعی آن توسعه می‌یابد.

می‌فلاور یک کشتی چوبی سه دکلی به ارتفاع 30 با بادبان های برزنتی بود که سفر خود را در سال 1620 از بریتانیا شروع کرد و بیش از دو ماه بعد به آمریکا رسید. این کشتی منبع نام گذاری Mayflower Autonomous Ship(MAS) بود که قرار بود به مناسبت 400 سالگی آن سفر به حرکت در‌بیاید.

در ابتدا سفر این ربات عظیم دریایی خوب پیش نرفت، قرار بود در سال 2020 حرکت کشتی شروع شود اما مشکلاتی آن را به تاخیر انداخت. در ژوئن 2021 تلاش دوم صورت گرفت که تعدد مشکلات فنی باعث شد کشتی، مجبور به بازگشت به پیلموث شود. در آوریل 2022 می‌فلاور برای بار سوم به راه افتاد و این بار مشکل ژنراتور، کشتی را مجبور به تغییر مسیر به سمت جزایر آزور پرتغال کرد.

در آخر این کشتی در اواخر ماه می سفر خود را آغاز کرد و در یکشنبه 5 ژوئن 2022 به هالیفاکس در نوا اسکوشیا کانادا رسید. هرچند مقصد اصلی این سیستم ماساچوست در آمریکا بود و مجددا مشکلات فنی باعث تغییر مسیر آن شد اما باید توجه کرد که اولین کشتی بدون خدمه و کاپیتان ساخته شده توانست با موفقیت، مسافت 4400 کیلومتری را از روی اقیانوس اطلس بپیماید.

MAS با 6 دوربین قدرت گرفته از بینایی ماشین برای مشاهده و آنالیز خطرات در مسیر پیشه‌رو ، 30 سنسور داخلی برای جمع آوری دیتا و 15 سیستم آنالیز هوشمند در کناره ها بدون خدمه و کاپیتان انسانی کار میکند. IBM سیستم کاپیتان هوشمندی را تولید کرده است که مانند یک کاپیتان واقعی تمام اتفاقات روی کشتی و دریا را مدیریت میکند و بر اساس شرایط درست ترین تصمیم را می‌گیرد. همچنین این کشتی انرژی مورد نیاز خود را از توربین های بادی و صفحات خورشیدی نصب شده برروی آن تامین می‌کند.

این سفر دریایی یکی از بزرگترین اتفاقات در حوزه هوش مصنوعی است و نوید از کاربردی تر شدن هوش مصنوعی در صنایع مختلف میدهد به نحوی که شاید روزی مثل خودروهای خودران، کشتی هایی وجود داشته باشد که بدون کاپیتان و خدمه یا هزینه کمتر مسافران را جابه‌جا کند.

لینک اصلی خبر:

https://www.artificialintelligence-news.com/2022/06/06/ibm-ai-powered-mayflower-ship-crosses-the-atlantic/

لینک کوتاه این مقاله:
ویراسنس
ویراسنس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *