اولین نشست منشاء یابی ریزگردها و علل پیدایش غبار با حضور دکتر حسین پناهی فر و جمعی از کارشناسان محیط زیست

اولین نشست منشاء یابی ریزگردها و علل پیدایش غبار با حضور دکتر حسین پناهی فر و جمعی از کارشناسان محیط زیست

اولین نشست منشاء یابی ریزگردها و علل پیدایش غبار با حضور دکتر حسین پناهی فر مدیر عامل شرکت سپهر پایش هوشمند

بر اساس گزارش خبرگزاری آنا، در اولین نشت علل و ریشه یابی کانون ریزگردها، جمعی از کارشناسان محیط زیست بر لزوم مهار کانون‌های غبار داخلی و احیای جنگل‌های زاگرس تاکیید کردند.

کارشناسان محیط ‌زیست و منابع آب معتقدند رفع کانون‌های تولید ریزگرد داخلی و اعمال مدیریت منابع آبی در کنار همکاری دستگاه دیپلماسی و دانشگاه می‌توانند در میان‌مدت، اثرات مخرب طوفان‌های غباری را بکاهند.

از منظر طبیعی، کمبود بارش و کاهش رطوبت که دو عامل اصلی چسبندگی و به هم‌پیوستگی خاک هستند باعث ایجاد کانون گردوغبار می‌شود و با وزیدن باد با سرعت نسبتاً زیاد پدیده ریزگردها به‌عنوان تهدیدی جدی برای زندگی بشر، روستاها و شهرهای سر راه خود را درمی‌نوردد و تأثیر زیادی بر سلامت انسان‌ها می‌گذارد.

به دلیل اهمیت موضوع و ضرورت مواجهه علمی با پدیده ریزگردها گروه جهان خبرگزاری آنا در نشستی تخصصی پای صحبت مهدی اسماعیلی عضو هیئت‌علمی دانشکده محیط‌زیست دانشگاه تهران، حسین پناهی‌فر دارای دکترای تخصصی فیزیک در گرایش اپتیک، لیزر و مطالعات جوی و محقق گروه محیط‌زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و محمد ملایی کارشناس ارشد منابع آب و مشاور قرارگاه رسانه نشست تا با استفاده از نظرات علمی و تجربیات ایشان گامی در مسیر دشوار و طولانی برطرف کردن پدیده ریزگردها بردارد.

در این نشست، کارشناسان محیط زیست به بیان دیدگاه ­های خود پرداختند. همچنینن آقای دکتر حسین پناهی فر( مدیر عامل شرکت سپهر پایش هوشمند یکی از زیرمجوعه­ های هولدینگ ویراسنس ) افزود: مشخص است که مبحث گردوغبار موضوع امروز کشور ما نیست و دهه‌هاست در بخش‌هایی از کشور وجود آن تجربه شده اما در دهه گذشته به دلایلی که ذکر خواهم کرد بیشتر و گسترده‌تر شده است. همان‌گونه که قبلاً هم ذکر کردم این پدیده از سال‌ها پیش وجود داشته‌ است اما امسال شدت و تکرارپذیری آن‌ بیشتر بود. به‌عنوان‌مثال، ۱۱ اردیبهشت سال جاری یک پدیده طوفان غباری داشتیم که در منطقه‌ای مرزی بین عراق و سوریه شکل گرفت و به‌سوی ایران حرکت کرد و کشور ما را تحت تأثیر قرار داد.

برای ادامه خبر اینجا کلیک کنید

لینک کوتاه این مقاله:
ویراسنس
ویراسنس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *